Maternitatea Elias, igienizată de două ori pe an. Unora nu este nevoie să le spună autoritățile ce au de făcut

Infants in Hospital Nursery ca. 1990-2000

După ce 20 de bebeluși, născuți la Maternitatea Giulești, au ajuns la Spitalul “Grugore Alexandrescu” infectați cu stafilococ auriu, a fost nevoie ca Ministerul Sănătății și Prefectura Capitalei să constituie un grup de lucru care să urmărească activitatae epidemiologică și să se ia decizia ca toate maternitățile din Capitală să funcționeze 11 luni pe an, una urmând a fi închise pentru ingienizare. Iată, însă, că unora nu trebuie să le amintească autoritățile ce au de făcut. Maternitatea Spitalului Elias este închisă în această săptămână, fix pentru igienizare, urmând a fi redeschisă luni, pe 10 decembrie. Acțiunea a fost anunțată din luna octombrie, iar activitatea a fost planificată astfel încât să nu apară probleme.

“Este o acţiune pe care o desfăşurăm de 12 ani, de două ori pe an – în august şi decembrie. Acţiunea a fost raportată şi ştiută încă din luna octombrie. Asta presupune igienizare, verificarea aparaturii şi luarea probelor de la personal pentru a nu păţi ce s-a întâmplat în alte maternităţi”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgență Elias, Silviu Negoiţă.

De altfel, acțiunile de igienizare se practicau în toate spitalele, în urmă cu circa 15 ani, dar nu se știe din ce motive, s-a renunțat la acest obicei.

În plus, pentru luna de igienizare, Casa de Asigurări de Sănătate nu va plăti spitalul, pentru că nu se prestează servicii medicale ce pot fi decontate, lucru care i-a nemulțumit pe medicii de la Maternitate Giulești, ce a fost închisă, zilele trecute, pentru dezinfecție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *