Medicii avertizează: În continuare vin cazuri foarte grave de Covid!

În vreme ce România a relaxat aproape toate restricțiile adoptate pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, țările occidentale se pregătesc pentru un nou val al pandemiei. Informația a fost confirmată de managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler. În acest context, este de așteptat ca și în țara noastră să fie reintroduse restricțiile.
Stiri calde

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a anunțat că pandemia de coronavirus nu s-a încheiat. Aceasta chiar dacă, în România, numărul cazurilor a înregistrat o scădere. Beatrice Mahler a precizat că celelalte state europene se pregătesc deja pentru un nou val de îmbolnăviri.

„În ultima săptămână, lucrurile au stagnat, nu suntem într-o zonă care să ne îngrijoreze, dar în continuare vin pacienți care se internează, în continuare avem situații în care formele sunt severe și sperăm totuși ca valul acesta să ajungă într-un timp care să ne ajungă o zonă de confort. Deocamdată lucrurile nu sunt în acel moment”, a declarat Beatrice Mahler.

Potrivit spuselor sale, statele din Occident se pregătesc pentru un nou val pandemic, provocată de o nouă tulpină a coronavirusului, Omicron 2. Astfel, este de așteptat ca numărul cazurilor să crească și la noi, chiar dacă mai târziu. Drept urmare este nevoie de o monitorizare foarte atentă a situației îmbolnăvirilor.

„Europa de Vest se pregătește pentru intrarea într-un nou val pandemic, pandemia nu s-a încheiat, vom avea cazuri destul de multe și în acest an. La noi cazurile sunt în scădere și va urma o perioadă liniștită dar acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să monitorizăm ce se întâmplă și că trebuie să renunțăm la vaccin. Variantă mutantă nu circulă în România. Sunt cazuri de pacienți cu Varianta Omicron 2. Numărul de cazuri nu este la un nivel alarmant”, a declarat şefa Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *