Medicii din India avertizează: Coronavirusul rezistă până la 4 zile în straturile interne ale măștilor de protecție

Specialiștii de  la Institutul Superior al Sănătății  din India trag un semnal de alarmă și avertizează că noul coronavirus  rezistă până la  4 zile în starturile interne ale  măștilor de protecție.

„În țesutul măștii particule virale infectate au fost detectate până la 24 de ore după contaminare, în timp ce în stratul interior al măștilor chirurgicale până la 4 zile mai târziu” – arată un studiu al Institutului Superior al Sănătății din Italia, publicat în presă.

Mai mult, medicii au descoperit că la  temperaturi scăzute și în medicii umede,  Covid-19 rezistă mai bine.

„Măștile lavabile trebuie folosite o singură dată și apoi puse imediat în mașina de spălat, fără a le așeza pe mobilier. Cele de unică folosință trebuie aruncate imediat după utilizare. În ambele cazuri, acestea ar trebui să fie atinse numai pe partea elastică, iar înainte de a le scoate și după mâinile trebuie spălate. În cele din urmă, măștile nu se aruncă pe jos: riscul de infecție este minim, dar impactul asupra mediului este ridicat” – arată studiul.

Potrivit epidemiologului Paolo D’Ancona, faptul că SARS-CoV-2 supraviețuiește nu înseamnă că transmite boala: dacă există puține particule virale, riscul de infectare este mai redus.

„Din păcate, nu se cunoaște doza minimă pentru infectare, de asemenea, depinde de imunitatea fiecăruia. Prin urmare, trebuie să fim întotdeauna foarte atenți”, spune Paolo D’Ancona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *