Medicii ruşi luptă pentru „a-i salva viaţa” lui Alekseï Navalnîi

Medicii ruşi luptă pentru „a-i salva viaţa” lui Alekseï Navalnîi, aflat la reanimare la un spital din Siberia, după ce i s-a făcut rău în avion, iar anturajul său a lansat ipoteza otrăvirii.

„Medicii fac tot ce este posibil, ei se luptă pentru a-i salva viaţa”, a declarat Anatoli Kalinicenko, directorul adjunct al spitalului de urgenţă din Tomsk, unde Navalnîi este la reanimare şi conectat la un aparat de respiraţie artificial, relatează AFP.

El a început să se simtă rău în avion, în timp ce se deplasa de la Tomsk, oraş din Siberia, la Moscova. Avionul a aterizat de urgenţă, a precizat purtătoarea de cuvânt, Kira Iarmiş.

După aterizarea la Tomsk, Navalnîi a fost internat. “Presupunem că Alexei a fost otrăvit cu ceva pus în ceaiul său. Este singurul lucru pe care l-a băut dimineaţa”, a explicat Iarmiş.

Anatoli Kalinicenko a precizat că starea opozantului rus este „stabilă” şi a subliniat că este prea devreme să se confirme ipoteza otrăvirii.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, a declarat că îi doreşte lui Navalnîi „la fel ca oricărui cetăţean rus”, o „recuperare rapidă”.

Poliţia şi membri ai Comitetului de Anchetă care se ocupă de cazuri criminale au ajuns la Tomsk, a anunţat Kira Iarmiş.

Aleksei Navalnîi, avocat şi activist anticorupţie, a fost încarcerat de mai multe ori în ultimii ani pentru organizarea unor manifestaţii anti-Kremlin.

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a decis că arestările şi încarcerările lui Navalnâi în 2012 şi în 2014 au fost motivate politic şi au reprezentat o încălcare a drepturilor omului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *