Medicina chineză tratează crizele biliare cu preparate din pui. Iata cum functioneaza

Organ mic, localizat în apropierea ficatului, vezica biliară are rolul  de a depozita şi concentra bila sintetizată la nivelul ficatului. Alimentele grase însă perturbă activitatea activitatea acestui organ. Vestea bună este că, în afara medicamentelor, medicina tradiţională chineză recomandă şi un remediu uşor de administrat: preparatele din pui.

În mod normal în organism sunt absorbite numai substanţele solubile în apă. Când alimentele grase- insolubile în apă – ajung la nivelul duodenului (prima parte a instestinului subţire), un hormon  numit colecistokinina este eliberat în circulaţie. El ajunge la nivelul vezicii biliare şi determină contracţia acesteia cu eliberarea bilei în tractul gastrointestinal.

Supa te fereşte de diskinezie

”La o masă bogată în grăsimi, vezica biliară se goleşte complet în decurs de o oră. Uneori răspunsul vezicii  la colecistokinină este inadecvat şi apre diskinezia. Supa de pui poate preveni acest neajuns”, explică Adrian Florea, specialist în medicină tradiţională chineză (www.qitaky.ro) Cu rol de a crea o energie „caldă” pentru tot tractul digestiv, de a aduce un supliment de qi (energie vitală), supa stimulează apetitul şi preîntâmpină creşterea  vâscozităţii sângelui, limfei şi secreţiei biliare şi apariţia parezelor, nodulilor limfatici şi diskineziei biliare.

Salata drenează bila

Aceleaşi beneficii pentru organism le are şi salata de pui. În plus, ea drenează bila. Se pun la fiert 2 litri de apă. Când clocoteşte se pun  4 pulpe de pui şi se  fierb 30 de minute. Între timp se spală şi se scurge de apă o salată verde mai mare. Se scoate, apoi, carnea de pui din oală şi se lasă să se răcească. Se înlătură pieliţele  şi se taie bucăţele. Într-un  bol se amestecă o lingură de ulei de susan cu o lingură de muştar iute şi o jumătate de linguriţă de sare şi se mixează, până se obţine un sos omogen. Apoi, într-un castron mai mare, se combină carnea de pui cu salata  şi sosul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *