Medicul militar care a pensionat cu acte false 70 de angajați ai Penitenciarului Arad, ȘPĂGI pe bandă rulantă

Medicul timișorean Eugen Silviu Posiar a fost reținut pentru 24 de ore și se află în fața magistrașilor de la Tribunalul Timiș cu propunerea de arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Medicul Eugen Silviu Posiar a fost dus ieri la DNA Timiș, după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua șpagă. Medicul a fost luat chiar din sediul Spitatlului Militar din Timișoara. Posiar este șeful Secției Medicină Internă și a luat mită 500 de euro de la un investigator sub acoperire căruia îi promisese rezolvarea unui dosar de pensionare.

Potrivit anchetatorilor, Eugen Silviu Posiar ar fi primit spagă în mod repetat pentru a rezolva zeci de dosare de pensionare, deși solicitanții nu îndeplineau condițiile legale. De asemenea, medicul ar fi intervenit pentru acordarea de concedii medicale fără drept de până la 90 de zile, astfel că ulterior o comisie îi declara pe solicitanți apși limitat pentru muncă, iar aceștia solicitau pensionarea. Cei mai mulți solicitanți ar fi fost angajați ai Penitenciarului Arad, care au obținut pensii aproape egale cu salariile pe care le aveau.

Procurorii au făcut o percheziție și la vila medicului, unde au găsit sume impresionante de bani, printre care și 150.000 de euro cash, dar și zeci de monede de aur. Anchetatorii vor stabili dacă îl duc la instanță cu propunerea de arestare preventivă.

Doritorii de pensionare aveau între 40 și 48 de ani

Eugen Silviu Posiar este acuzat de două infracțiuni de luare de mită și două infracțiuni de trafic de inflență.

Conform anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2016, în rândul personalului Penitenciarului Arad s-au intensificat preocupările legate de încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare medicală (pensia fiind aproximativ egală cu venitul salarial).

În schimbul unor sume de bani, persoanele doritoare să se pensioneze în această modalitate apelau la medicul Poșiar, care în situația în care nu identifica afecțiuni ce puteau reprezenta un impediment în desfășurarea activității profesionale a „solicitanților”, proceda la stabilirea unui diagnostic nereal (afecțiuni cardiace despre care afirma că nu pot fi stabilite cu exactitate pe fondul lipsei unei aparaturi performante, probleme pulmonare ori alte afecțiuni grave).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *