Medicul Mircea Beuran a fost reţinut pentru că a luat mită 10.000 de euro

Medicul Mircea Beuran a fost reţinut, joi seara, de procurorii anticorupţie, pentru că a primit mită 10.000 euro, pentru a propune în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală.

Conform unui comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a fost reţinut pentru că ar fi luat mită în perioada în care era preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

„În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, a acceptat şi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către martor”, conform comunicatului de presă ciat de Mediafax.

Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs.

Medicului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile.

În cursul zilei de vineri, Mircea Beuran va fi dus în faţa judecătorilor Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DNA menţionează că dosarul s-a constituit ca urmare a sesizării depuse de persoana care a dat mita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *