Medicul Monica Pop atenționează: Conjunctivita  poate fi  simptom de  COVID-19

Prof. dr.  Monica  Pop,  fost  manager al Spitalului de  Urgențe  Oftalmologice, a  atenționat,  luni seara,  la Antena 3, că  banala conjunctivită  poate  semnala  prezența  infecției cu  COVID-19.

Medicul precizează că, potrivit cercetătorilor, conjunctivita a fost identificată la 10% – 15% dintre infectări. De asemenea, pacienții cu conjuctivită și keratoconjunctivită sunt tratați ca potențiale cazuri COVID.

”După cercetări făcute la începutul pandemiei, aproximativ 4% din pacienții cu COVID debutează cu conjuctivită. Astfel încât, când apare o conjunctivită, nu poți ști dacă nu e boala aceasta. Și e normal să fie așa și sunt mult mai mulți decât 4%, pentru că atâta timp cât se găsește virusul în nazo-faringe, prin canalul lacrimo-nazal, virusul trece. Părerea mea este că toți pacienții care au COVID au virusul și în secreția conjuctivală, astfel încât să și producă efecte. Așa că nu e obligatoriu să aibă conjuctivită, dar virusul se găsește și în secreția lacrimală și pentru asta am insistat cu igiena foarte serioasă și a ochelarilor și a mâinilor și a ochilor, astfel încât să nu se transmită pe această cale”, a declarat Monica Pop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *