MedLife va ajunge şi în Argeş

MedLife, unul dintre liderii pieței de servicii medicale private din ţara noastră, a anunţat recent achiziționarea pachetului majoritar, în proporție de 80%, din grupul de clinici Solomed, care sunt prezente pe piața din judeţul Argeş, respectiv în Pitești, Costești și Curtea de Argeș.
Grupul Solomed a fost înființat în 1997 și este unul dintre cei mai importanți operatori medicali locali din regiune. Grupul are în componență cinci clinici – trei în Pitești, celelalte două în Costești și Curtea de Argeș – și un laborator (Pitești), oferind pacienților o gamă largă de investigații de la consultații multidisciplinare pentru o gamă de peste 15 specialități medicale și servicii de laborator, la investigații CT, ecografii; servicii de recuperare medicală și mici intervenții cu laser. Toate unitățile medicale sunt dotate cu echipamente medicale performante și au la dispoziție o echipă medicală cu peste 90 de specialiști.
Potrivit reprezentanților grupului de clinici achiziționate, Solomed a înregistrat în anul 2017 o cifră de afaceri de aproximativ 5,2 milioane de lei.
Prin această achiziţie, MedLife intră pe segmentul de ambulatoriu din judeţul Argeş. Mihai Marcu, Președinte și CEO al MedLife Group mai susţine de asemenea că va contribui la dezvoltarea pieței locale de servicii medicale, oferind locuitorilor municipiului Pitești și celor din împrejurimi accesul la servicii integrate, la cele mai înalte standarde, iar zecilor de mii de clienți din companii posibilitatea deținerii unor abonamente personalizate.
Pe de altă parte, dr. Cristian Ștefan Lamba, General Manager al grupului Solomed declară că acest parteneriat reprezintă o mare oportunitate de dezvoltare a afacerii şi un pas important în evoluția companiei prin integrarea proceselor, pentru ca se va beneficia astfel de know-how în zona medicală și de management.
MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrală.
Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce privește atât creșterea organică, cât și creșterea prin achiziții. Începând cu 2009 a deschis sau a achiziționat peste 83 de unități medicale. Echipa sa puternică si experimentată de management a fost capabilă să creeze si să gestioneze aceste oportunități de creștere, dobândind cunoștințe și experiență valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.
MedLife a raportat la nivelul anului 2017 o cifră de afaceri consolidată pro-forma de 638 milioane de lei, în creștere cu 27% față de 2016 și o EBITDA pro-forma ajustată de 82,3 milioane de lei, cu peste 50% mai mare decât în 2016.
Această achiziţie a pachetului majoritar al grupului Solomed reprezintă cea de-a 19-a tranzacţie de acest fel derulată până în prezent de grupul MedLife, respectiv a 2-a din acest an. Pe 21 februarie, MedLife a anunţat achiziţionarea pachetului majoritar, în proporţie de 90%, al companiei Ghencea Medical Center din Bucureşti, furnizor privat cu peste 25 de specialităţi medicale, aflat în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.
Obiectivele MedLife pentru anul 2018:
creşterea afacerilor cu peste 20% faţă de nivelul din anul 2017;
extinderea în afara ţării, în state cu care ne învecinăm: Bulgaria, Ungaria sau Serbia;
cumpărarea a şase instalaţii noi de RMN.

Sursa foto: www.doctorulzilei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *