Meleșcanu, citat la DNA în dosarul agentului guvernamental pentru CEDO, Viorel Mocanu, care ar fi schimbat apărarea în dosarul Dragnea vs. România

Senatorul Teodor Meleşcanu a fost citat, în calitate de martor, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în cazul cercetat de anchetatori ce îl vizează pe agentul guvernamental pentru CEDO, Viorel Mocanu, care ar fi schimbat apărarea în dosarul Dragnea vs. România.

„În primul rând nu ştiu despre ce este vorba. E o citaţie. Am primit-o, dar din câte ştiu eu nu este în dosarul lui Mocanu. În zilele următoare, în calitate de martor. (…) Este posibil ca citaţia să fie pentru mâine, dar voi merge zilele următoare. Da, sigur că voi merge. Încă nu ştiu în ce dosar am fost citat”, a spus Meleşcanu.

Conform unor sursei judiciare, Meleşcanu va da explicaţii în dosarul în care procurorii anticorupţie cercetează activitatea fostului agent guvernamental Viorel Mocanu.

Agentul guvernamental pentru CEDO, Viorel Mocanu, a fost eliberat în luna august, la cerere, din funcţia de secretar de stat, de către premierul Viorica Dăncilă, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Demersul venea în contextul în care DNA a deschis un dosar pentru a investiga modalitatea prin care agentul guvernamental pentru CEDO, Viorel Mocanu, a apărat interesele României în procesul deschis de fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Procurorii DNA au deschis la finalul lunii iulie un dosar ce vizează activitatea agentului guvernamental al României la CEDO, iar în urma acestuia, Viorel Mocanu a depus o plângere la Secţia de anchetare a magistraţilor potrivit căreia ar fi anchetat abuziv, în condiţie în care funcţia deţine imunitate.

Pentru a efectua cercetări, procurori din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au solicitat, în copie certificată, actul de sesizare, ordonanţa de începere a urmăririi penale in rem, precum şi ordonanţele în baza cărora, în perioada 03 iunie 2019 – 03 iulie 2019 s-au solicitat dosare CEDO agentului guvernamental.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, procurorii Secţiei de anchetă au cerut, de la DNA, să li se precizeze dacă efectuează verificări în dosarele aflate în curs de soluţionare la CEDO, între acestea fiind şi cauza Dragnea vs. România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.