Meleşcanu, la DNA după ce şi-a trimis sluga la CEDO să-l scape pe Dragnea!

Fostul președinte al Senatului, Teodor Meleșcanu, a ajuns la DNA! Senatorul Teodor Meleşcanu a fost citat la DNA, în calitate de martor. Mai exact, fostul ministru de Externe şi fost preşedinte al Senatului a fost chemat, în calitate de martor, într-un dosar deschis de mai multe luni de procurorii de la DNA.

În dosar se fac cercetări în legătură cu modul în care poziţia Guvernului României, prin agentul guvernamental la CEDO, a fost modificată într-un proces deschis în urmă cu mai mulţi ani de Liviu Dragnea, împotriva statului român, un proces în care acesta reclamă că i s-au încălcat drepturile fundamentale în dosarul în care a fost condamnat pentru prima oară la închisoare cu suspendare, cel legat de fraudaurea referendumului pentru demiterea preşedintelui României din anul 2012.

Pledoaria favorabilă lui Liviu Dragnea, făcută de fostul agent guvernamental la CEDO, a fost retrasă n noiembrie anul trecut din dispoziția ministrului de Externe, Bogdan Aurescu. Decizia a fost luată în baza argumentației direcției de resort din MAE.

Analiza făcută de Direcția Agent Guvernamental din cadrul MAE a constatat că observațiile fostului agent guvernamental, Viorel Mocanu, erau în detrimentul intereselor statului român și „nesocoteau punctele de vedere transmise de autoritățile naționale cu competențe în domeniul de referință”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *