Meleșcanu, pus la colț în timpul ședinței solemne a Parlamentului dedicată Revoluției: E absurd să conduceţi şedinţa, un comunist cu ştate vechi

Deputatul USR Iulian Bulai i-a transmis, luni, preşedintelui Senatului, Teodor Meleşcanu, că e absurd să conducă şedinţa solemnă ”un comunist cu ştate vechi” şi că un moment solemn a fost transformat ”într-un paradox de neimaginat”.

”Mi se pare puţin absurd ca dvs, un comunist cu ştate vechi, să conduceţi această şedinţă prin care noi celebrăm victimele, comemorăm Revoluţia şi transformăm într-un paradox de neimaginat acest moment solemn”, i-a spus, citat de Mediafax, Ilian Bulai, de la microfonul Parlamentului, preşedintelui Senatului, Teodor Meleşcanu.

La rândul său, Meleşcanu a vrut să minimalizeze intervenţia lui Bulai. ”Vă mulţumesc şi eu pentru gluma foarte reuşită”, a spus preşedintele Senatului.

Ulterior, Bulai a postat pe Facebook un mesaj.

”Ce blestem avem noi ca ţară, ca până şi şedinţa de comemorare a Revoluţiei şi a eroilor din decembrie 1989, să fie condusă de către comunistul Teodor Meleşcanu, acum preşedinte al Senatului?! Domnul comunist dă cuvântul tuturor celor care au intervenţii astăzi în plen: preşedinte, premier, preşedintele Camerei Deputaţilor, preşedinţii de partid. Cer iertare generaţiilor viitoare pentru acestă moşternire comunistă premiată astăzi prin prezenţa acestui domn la prezidiul Parlamentului”, a scris Iulian Bulai.

Săftoiu: În 1989 făceau parte din Securitate. Azi vorbesc relaxaţi de la tribuna Parlamentului

Adriana Săftoiu a afirmat, luni, în timpul şedinţei solemne a Legislativului, că a observat că persoane care în decembrie 1989 făceau parte din structurile securităţii vorbesc relaxaţi de la tribuna Parlamentului. ”Ca să nu fluier m-am ridicat şi m-am dus să îmi cumpăr o apă”, a mai spus ea.

”Şedinţă solemnă în Parlament consacrată aniversării a 30 de ani de la Revoluţie. Mă uit la prezidiu, mă uit în sală. Persoane care în acel decembrie 1989 făceau parte din structurile securităţii de atunci, persoane care, în acea calitate, îi condamnau pe golanii de la Timişoara, nu au nici o fărâmă de ruşine să se abţina, macar astăzi. Vorbesc de la tribuna Parlamentului relaxaţi, invocă memoria celor care s-au sacrificat pentru ca sa fim liberi. Noi, toţi, inclusiv ei.
Ca să nu fluier m-am ridicat şi m-am dus să îmi cumpăr o apă. Ca să am cu ce să îmi clătesc amărăciunea”, a scris pe Facebook Adriana Săftoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.