Meleșcanu, pus la zid de BBC în privința amnistiei: Discutăm aici despre practici politice corupte!

Teodor Meleșcanu, momente jenante intr-un interviu pentru BBC. Ministrul de externe a fost întrebat de ce guvernul de la București încearcă să dea o amnistie pentru politicienii corupți. Meleșcanu a încercat să dea vina pe supraaglomerera din penitenciare însa a fost pus la punct de jurnalista BBC.

Liderul dumneavoastră (Liviu DRagnea, n.r.) a fost găsit vinovat de corupție, din acest motiv nu a putut avea o funcţie (n.r. de premier). Și acum țara dvs încearcă să dea amnistie pentru a le permite politicienilor corupți să fie liberi. Ce fel de semnal este acesta?
Vreau să spun foarte apăsat că una dintre cele mai dificile probleme pentru România este chestiunea penitenciarelor. Există o procedură de infringement legate de suprapopularea penitenciarelor

Meleşcanu a incercat sa vină cu o justificare pentru planul lui Liviu Dragnea de a veni cu o ordonanță pentru amnistie și grațiere. Ministrul de externe a dat vina pe supraaglomerarea din penitenciare. O explicatie care insa nu prea sta in picioare in conditiile in care mii de infractori au fost eliberati în ultimul an in baza recursului compensatoriu.

Declaratiile lui Melescanu au iritat-o si pe jurnalista BBC care l-a pus la punct pe ministru. Scuzaţi-mă! Discutăm aici despre practici politice corupte și dacă guvernul va da o amnistie pentru acei politicieni care sunt găsiți vinovați. Asta e absurd!

Poate vi se pare absurd, dar vă pot asigură că din când în când, în toate țările, dacă lucrurile nu merg bine din punct de vedere al Codului Penal, există posibilitatea să luăm în calcul soluții alternative, a replicat Meleșcanu.

Amnistia este visul cel mai mare al liderului PSD, Liviu Dragnea. Deși mult timp a negat că și-ar dori o ordonanță în acest sens, Dragnea și-a dat planurile pe fața la finalul anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *