Meleşcanu se dezice de Dragnea: N-am discutat niciodată despre acest subiect!

Senatorul Teodor Meleșcanu a dat explicații în dosarul în care procurorii anticorupție cercetează activitatea fostului agent guvernamental Viorel Mocanu. DNA îl suspectează pe Viorel Mocanu că a schimbat poziția României în fața CEDO pentru a-l ajuta pe Liviu Dragnea.

La ieșirea de la DNA, Meleșcanu a explicat că el nu a interferat niciodată cu activitatea agentului României la CEDO, în perioada cât a fost ministru de Externe. De asemenea, Meleșcanu arată că a purtat nicio discuție pe această temă cu Liviu Dragnea.

„În niciun caz nu se pune problema cenzurării pentru că el este numit de Guvern. Niciodată nu am schimbat poziția, nici eu, nici predecesorii mei. I-am dat mână liberă să pună acele concluzii.

Nu primeam informații despre dosare. Dacă era nevoie să discutăm, discutam, dar niciodată nu am intervenit.

Schimbările care au avut loc în răspunsurile agentului României la CEDO țin de schimbarea legislației. Nu am cenzurat niciodată pe nimeni, agentul României la CEDO își formulează propriile opinii.

Nu am avut nicio discuție, niciodată, cu domnul Dragnea pe acest subiect. Nu cred că dumnealui a vorbit cu cineva pe acest subiect, în afara avocaților dumnealui.

Sper să nu mai fie cazul să revin la DNA, dar cât timp ești om politic și este campanie electorală… Nu văd de ce mi s-ar schimba calitatea de martor, nu am văzut să fie vreo problemă.”, a spus Meleșcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.