Membrii formațiunii de extremă-dreapta din Germania pot viziona gratuit filmul „Lista lui Schindler”

Un cinematograf german a oferit bilete gratuite membrilor partidului de extremă dreapta, AfD, la proiecția filmului ,,Lista lui Schindler”. Proprietarul cinematografului susține că își dorește să îi ajute pe acei membri ai partidului care trivializează Holocaustul. Oferta a întâmpinat obiecţii din partea susţinătorilor partidului.

Cinematograful din oraşul Hachenburg (vestul Germaniei) va difuza filmul despre eforturile omului de afaceri Oskar Schindler de a salva de la exterminare peste 1.000 de evrei pe data de 27 ianuarie, Ziua internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului.

Deși percepe o taxă standard de 8$ pentru accesul la filme, proprietarii cinematografului au transmis că membrii AfD se vor bucura de acces gratuit.

Membrii partidului susțin că se simt insultați de faptul că partidul lor este legat de Holocaust în acest mod.

Liderul AfD din Renania-Palatinat, Uwe Junge, a denunţat joi o „nouă încercare brutală de a pune semnul egalităţii între AfD şi naţional-socialism”. În schimb, cinematograful a dat asigurări într-un comunicat că nu susţine „în niciun fel că alegătorii AfD sunt nazişti”, adăugând că, „totuşi, programul AfD poate fi asociat cu banalizarea acestor evenimente din trecut”.

AfD este cunoscut pentru poziția sa anti-imigranți și anti-Islam. Cu toate acestea, câțiva membri proeminenți ai AfD au atras o serie de critici după ce au făcut comentarii prin care au trivializat Holocaustul.

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *