Memoria eroilor români, batjocorită! UDMR acuză persecuții. „Naționaliștii” din PSD tac mâlc

UDMR a reacționat violent după ce un viceprimar maghiar din Sânmartin a fost vizat de percheziții în cazul profanării mormintelor eroilor români din cimitirul de la Valea Uzului și a reclamat că aleșii săi locali sunt persecutați.

„Autoritățile din județul Bacău au efectuat, în zori, o percheziție la domiciliul viceprimarului din localitatea Sânmartin, județul Harghita, în urma unei plângeri depuse împotriva lui, probabil de George Simion, candidat la alegerile europarlamentare. Viceprimarul a fost dus la secția de poliție din Miercurea-Ciuc pentru audieri. Laszlo Antal nu a avut nici o implicare în acțiunea de provocare prin care au fost acoperite crucile din Cimitirul eroilor din Valea Uzului. Laszlo Antal este victima unei persecutări, are tot sprijinul nostru în eforturile de clarificare a acestei situații”, se arată într-un comunicat al UDMR.

Poliţiştii fac, joi, percheziţii în judeţele Bacău şi Harghita în dosarul deschis în urma acoperirii crucilor eroilor români din Cimitirul Internaţional Valea Uzului cu saci negri din plastic.

PSD, aliatul UDMR, un adept al discursului naționalist și anti-european, nu a spus nimic despre acest caz revoltător, iar Dragnea auitat retorica cu apărarea patriei când a fost vorba de memoria eroilor romîni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *