Merkel a sunat-o pe Dăncilă să-i zică de gazoduct, dar nu a fost mulțumită de răspuns

Cancelarul german Angela Merkel a sunat-o, miercuri seara, pe Viorica Dăncilă, premierul României. Cele două au vorbit, la telefon, vreo jumătate de oră, despre gazoductul ruso-german, numit Nord Stream 2, Merkel solicitându-i lui Dăncilă să amâne discuțiile despre acest proiect, potrivit unor surse, precizează realitatea.net. Dăncilă, chipurile, s-a ținut tare pe poziție și a refuzat, motivând că nu trădează interesele UE.

Cancelarul german a încercat să o convingă telefonic pe Viorica Dăncilă să nu introducă în cadrul Consiliului Uniunii Europene o propunere de directivă care ar afecta direct interesele Germaniei în ceea ce privește Nord Stream 2 și conexiunea cu Rusia, informează Antena 3. Mai precis, cancelarul german a sunat-o pe  Viorica Dăncilă pentru a se asigura că România nu va fi o piedică în calea proiectului germano-rus.

Viorica Dăncilă nu i-a răspuns Angelei Merkel pe măsura așteptărilor sale, motiv pentru care aceasta din urmă s-ar fi supărat pe premierul România, informează aceeași sursă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *