Mesaj dramatic al filosofului Mihai Șora după Ordonanța pe justiție: Dacă nici astăzi nu vdeți spre ce ne îndreptăm, suntem pierduți ca nație

Filosoful Mihai Șora, un membru de marcă al mișcării #Rezist, participant activ la mitingurile din Piața Victoriei pentru apărarea democrației și a statului de drept, trage un nou semnal de alarmă.

„Oameni buni, dacă nici astăzi, după Ordonanța de Urgență, nu vedeți – adică NU VEDEȚI! – spre ce ne îndreptăm, dacă nici astăzi nu înțelegeți – NU ÎNȚELEGEȚI! – ce înseamnă și încotro ne duce subordonarea magistraților de către politicieni, înseamnă că suntem pierduți, ca nație, pentru alte câteva decenii.”, scrie Mihai Șora pe Facebook.

Marți, Guvernul Dăncilă a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care a modificat Legile Justiției, adoptate de PSD-ALDE-UDMR cu doar câteva luni în urmă, pentru a muta avizul pentru numirea în funcții de conducere la Parchetul general, DNA, DIICOT, de la Secția pentru procurori la Plenul CSM, Plen controlat de PSD prin intermediul Liei Savonea, președinte CSM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *