Mesajul ministrului Sănătății,  Sorina Pintea cu ocazia aniversării a 112 ani de la existența Ambulanței  

 
„În 28  iulie 1906 a luat ființă «Societatea de Salvare din București» și, odată cu ea, prima stație de Salvare din România,  creată din inițiativa  profesorului Nicolae Minovici, sub deviza «Totdeauna și tuturor, gata pentru ajutor».
 
Suntem într-un an special, anul Centenar, și Ambulanța împlinește  un număr special de ani -112 ani de existență. Ne aflăm într-un loc încărcat de istorie și semnificație
 
Din această cauză nu doresc să vin astăzi în fața dumneavoastră cu un discurs politic și să vă povestesc despre creșterile salariale care fac mult mai atractiv sectorul sanitar în prezent, nici despre deblocarea licitațiilor pentru achiziția de ambulanțe sau despre deblocarea posturilor pentru angajarea de personal. Deși toate acestea sunt realități și vă ajută în munca de zi cu zi
 
Ne-am întâlnit de mai multe ori și am avut ocazia să discutăm despre aceste măsuri și despre alte obiective pe care trebuie să le atingem.
 
Astăzi omul Sorina Pintea, ministrul Sorina Pintea dorește să vă felicite pentru această aniversare și să vă mulțumească dumneavoastră, salvatorilor noștri.
 
Munca în urgență este extrem de dificilă, iar cea în urgența prespitalicească una foarte grea. Sunteți contra cronometru și la datorie atunci când mulți dintre noi ne-am terminat demult activitatea.
 
Din punctul meu de vedere serviciile de ambulanță trebuie să funcționeze perfect. Dacă alții au voie să greșească, aici fiecare greșeală, sau întârziere poate să însemne diminuarea șanselor la supraviețuire.
 
Sunt conștientă de responsabilitatea care apasă pe umerii dumneavoastră și vreau să vă asigur că în mine veți avea un susținător și un partener de dialog și sper că în aceste luni am demonstrat că acestea nu sunt lozinci, ci cuvinte reale.
 
Este nevoie de unitate și eficiență în acest domeniu de activitate și cred că putem să îndeplinim aceste deziderate.
 
Vreau să mulțumesc și celor peste 3000 de voluntari din cadrul programului “Există un erou” pentru implicare civică și devotament. Acești elevi, liceeni, studenți, mame, tați, angajați, directori, manageri, jandarmi formați în prim ajutor care au ajuns în primele minute de impact și au acționat în timpul de aur, acel timp atât de prețios pentru cineva aflat într-o situație de urgenta. Vă felicit!
 
În încheiere permiteți-mi să vă mulțumesc, încă o dată pentru efortul și activitatea depuse și să îmi exprim convingerea că numai împreună, uniți, vom putea să slujim interesele pacienților noștri.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *