Mesajul secretarului american al energiei pentru Budapesta: Ungaria trebuie să înţeleagă importanţa exploatărilor de gaz de la Marea Neagra

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a avut o întâlnire cu secretarul energiei al Statelor Unite, Rick Perry, în cadrul căreia a atras atenţia asupra faptului că Ungaria trebuie să înţeleagă importanţa exploatărilor de gaz de la Marea Neagră şi să acţioneze constructiv.

“Valorificarea resurselor naturale ale României în folosul ţării noastre este un obiectiv prioritar. În acest context, am încredere că exploatarea gazelor naturale din sectorul offshore şi onshore şi mai ales proiectele strategice derulate la Marea Neagră vor fi un succes pentru economia şi securitatea României.

În contextul discuţiilor avute cu secretarul energiei al Statelor Unite, Rick Perry, am prezentat stadiul realizării segmentului românesc al gazoductului BRUA, exprimându-mi speranţa ca statele participante în acest proiect, şi mai ales Ungaria, să îşi respecte angajamentele asumate la nivel guvernamental, în faţa partenerilor şi a Uniunii Europene”, a declarat George Maior, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Ambasadei României în SUA, citată de mediafax.ro.

Ambasadorul român cataloghează proiectul ca fiind unul de succes şi atrage atenţia asupra poziţiei Ungariei.

„De asemenea, am arătat faptul că Ungaria trebuie să înţeleagă importanţa exploatărilor de gaz de la Marea Neagra şi să acţioneze constructiv, evitând acţiuni sau mesaje incorecte care pot genera confuzii nocive pentru întregul proiect. În plus, am precizat că România are potenţialul istoric, geografic, economic şi strategic de a deveni un hub regional în domeniul energiei.

În ceea ce priveşte cadrul legislativ din România privind noile exploatări de gaz natural, am reiterat convingerea că procesul urmează un curs firesc, echilibrat şi constituţional, în interesul României, care să ţină cont de condiţiile de succes economic de care are nevoie ţara noastră, precum şi investitorii implicaţi. În cadrul discuţiilor avute cu secretarul american al energiei mi-am exprimat convingerea că va fi un proiect de succes care va aduce beneficii multiple României şi va avea un impact major asupra creşterii nivelului securităţii energetice a ţării noastre şi a regiunii.

De asemenea, secretarul energiei mi-a confirmat interesul de a participa la Summit-ul la nivel înalt al Iniţiativei celor Trei Mări, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 17-18 septembrie 2018.”, mai spune Maior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *