Meteorologii anunță încălzirea  vremii,  în  plină  iarnă

Potrivit  prognozei  realizată de  specialiștii Administrației  Naționale de Meteorologie, în  următoarea  lună  ne  așteaptă  temperaturi ale  aerului cu mult mai ridicate  decât  normalul  perioadei, având  în  vedere  că  ne  aflăm  în  plină iarnă. De asemenea,în luna februarie, precipitațiile vor fi excedentare.

În săptămâna 18 – 25 ianuarie, valorile termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile extracarpatice, dar și local excedentar în extremitatea de nord-vest.

Săptămâna 25 ianuarie – 1 februarie va avea  temperaturii  medii ale  aerului  mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de sud a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente.

În săptămâna 1 – 8 februarie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în extremitatea de sud a țării. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general excedentar în jumătatea vestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 8- 15 februarie va  aduce  și  ea, în cea  mai mare parte a țării,  valori termice ușor mai crescute  decât cele specifice pentru această perioadă.

Precipitații vor fi, în general, în jurul celor normale pentru acest interval, posibil ușor excedentare, local.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *