Mexic: 66 de morţi şi 76 de răniţi după explozia unei conducte de benzină

Numărul persoanelor decedate în urma unei exploziei unei conducte de benzină din Mexic a ajuns la 66, a informat Omar Fayad, guvernatorul statului Hidalgo, scrie Reuters.

La o conferinţă de presă comună cu preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador, Fayad a anunţat că alte 76 de persoane au fost rănite în explozia de vineri seara.

Zeci de cadavre sunt pe terenul unde a avut loc explozia în oraşul Tlahuelilpan. Zona a fost izolată şi înconjurată de soldaţi.

Terenul era plin de pantofi şi haine arse precum şi de găleţi folosite de persoane pentru a aduna combustibilul. Rudele victimelor stau împreună, unele dintre ele plângând.

Lopez Obrador a promis că guvernul său va face eforturi considerabile pentru a opri furtul de combustibil, care a costat ţara miliarde de dolari în ultimii ani. Autorităţile suspectează că această conductă a fost spartă de hoţi.

Lopez Obrador a lansat o campanie împotriva hoţilor de combustibil pe 27 decembrie şi a ordonat închiderea temporară a conductelor pentru a opri furturile care creează pierderi de miliarde de dolari firmei de stat Petroleos Mexicanos (Pemex).

Într-un comunicat, compania petrolieră de stat Pemex a precizt că explozia fost provocată de găurile făcute în conductă de hoţii de combustibil.

Cei care locuiesc în imediata vecinătate a conductei care porneşte din Tuxpan către Tula în statul Veracruz, au fost evacuaţi, a precizat compania.

Preedintele Mexicului Andrés Manuel López Obrador a scris pe Twitter că a fost informt în legătur- cu exploziaa, că se află în Aguascalientes şi că a dt instrucţiuni în legătură cu intervenţia la incendiu şi situaţia victimelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *