MFP revine cu o nouă emisiune de titluri de stat pentru populaţie

Ministerul Finanțelor Publice lansează cea de-a doua emisiune de titluri de stat din cadrul Programului Tezaur – ediția Centenar, destinată exclusiv populației, de data acesta pe trei ani şi la o dobândă de 4,5%.

Titlurile de stat au o valoare nominală de 1 leu, iar  veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumpărate în perioada 1 – 24 august 2018 de la toate unitățile operative ale Trezoreriei Statului, indiferent de domiciliul fiscal; în perioada 1 – 23 august 2018 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale ”Poșta Română” S.A, din mediul urban, iar în perioada 1 – 22 august 2018 din mediul rural.

Potrivit Ministerului Finanțelor Publice, emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua şi în lunile următoare, posibil şi cu alte maturități care urmează a fi stabilite după evaluarea interesului manifestat de investitori, până la consumarea plafonului anual stabilit pentru anul 2018 la un nivel indicativ de 4 miliarde de lei.

Până acum statul a atras 786 de milioane de lei prin intermediul unei emisiuni de titluri de stat cu o maturitate pe 5 ani şi o dobândă de 5%. Iniţial, aceste titluri de stat nu puteau fi răscumprate înainte de data scadentă. Pe pagina de internet a MFP a apărut un proiect de ordin prin care titlurile de stat pot fi răscumpărate şi/sau pot face obiectul unui transfer al dreptului de proprietate înainte de scadenţă. Răscumpărarea anticipată se realizează la valoarea nominală cu deducerea cheltuielilor aferente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *