MHS Truck & Bus și Roman SA vor să producă un camion românesc la standarde nemțeşti

MHS Truck & Bus, unic importator şi partener de service al vehiculelor militare şi militarizate Rheinmetall MAN în România, a semnat un parteneriat de tip joint-venture cu fabrica de autocamioane, Roman, pentru a produce, în România, platforme de transport auto multifunctionale, în funcție de necesitățile de echipare ale Armatei României.

Pentru integrarea industriei românești în programul de echipare a Armatei României cu vehicule militarizate, MHS Truck & Bus va colabora, pe lângă Roman Brașov, cu mai mulți furnizori locali.

“Ne dorim să producem, la Brașov, un camion românesc la standarde nemțești. Mai mult, strategia noastră este ca, pe masură ce programul va ajunge la maturitate, tot mai multe componente ale platformelor de transport auto să fie produse în România. Obiectivul ultimului an al programului este acela de a produce 100% din necesarul de vehicule militarizate, exclusiv în țara noastră.”, a spus Claudia Iordache, Managing Director MHS Truck & Bus.

Parteneriatul germano-român pentru producerea autocamioanelor militare, autocisternelor, autofurgoanelor, autotractoarelor, remorcilor și semiremorcilor necesare dotării Armatei va contribui semnificativ la relansarea producției de platforme de transport militar și civil în România.

De asemenea, joint venture-ul va determina crearea a peste 1000 de locuri de muncă în companiile românești, precum și înalt calificarea resursei umane implicate în programul de echipare a armatei.

Transferul tehnologic și de cunoștințe către companiile locale pentru producerea, în România, a platformelor de transport si crearea unor subansamble complexe, va stimula pe termen mediu si lung, dezvoltarea industriei de apărare și a componentei de mentenanță.

MHS Truck & Bus si Roman SA intenționează să depună o ofertă în cadrul competiției anunțate de Ministerul român al Apărării Naționale pentru achiziția a aproximativ 3300 de camioane și remorci, cu camioanele militare gama HX și camioanele comerciale militarizate TG.

Parteneriatul MHS-Roman răspunde nevoii de securitate națională a României în dezvoltarea de capabilități românești de producție în domeniul militar continuând, astfel, tradiția colaborării dintre Armata României și MAN. În urma cu 47 de ani, linia de producție de la “Steagul Roșu”, ulterior Roman Brașov SA, a pornit cu un model diesel în baza unei licențe MAN. Grație acestei colaborări, autocamioanele de la Brașov au fost exportate în țări de pe tot globul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *