Mihai Chirica se distanțează de viceprimarul său, audiat la DIICOT în dosarul Zămosteanu, și lasă totul în seama Justiției

Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, a declarat, marţi, într-o conferință de presă, că nu ştie cum va evolua dosarul Zămosteanu, privind unele afaceri imobiliare, în care au fost audiaţi şi mai mulţi reprezentanţi ai primăriei.

Legat de  audierea, de  luni, de la DIICOT,  a viceprimarului Iaşiului Gabriel Harabagiu şi a unor consilieri locali din comisia de urbanism, Chirica a spus că Justiţia trebuie să-şi facă treaba.

“Nu am niciun dubiu legat de nimeni. Sunt convins că Justiţia îşi va face treaba. Nu ştiu cum evoluează dosarul Zămosteanu, nu e treaba mea“, a mai spus primarul Iaşiului.

Chirică a ținut să  precizeze că el nu a primit  citație  pentru eudiere  la DIICOT: “Nu am primit, dar nici mă sperie. E nomal ca Justiţia să-şi facă treaba“.

Legat de  faptul că  omul de afaceri Cristin Zămosteanu, care a fost arestat recent,  a fost  prezent  la petrecerea  de   botez a  fiului său, Mihai Chirica a spus că “a fost invitat tot mediul de afaceri, acolo a fost o socializare“.

Viceprimarul PSD al Iaşiului Gabriel Harabagiu, dar şi mai mulţi consilieri locali, membri ai Comisiei de Urbanism, au fost audiaţi, luni, ca martori, la sediul DIICOT în dosarul în care a fost arestat recent Cristin Zămosteanu, unul dintre marii dezvoltatorii imobiliari din oraş.

Viceprimarul municipiul Iaşi Gabriel Habaragiu a fost chemat, luni, la audieri, în calitate de martor, la DIICOT Iaşi, discuţiile cu procurorii durând cinci ore.

La ieşirea din sediul DIICOT, viceprimarul Harabagiu a spus că audierea sa vizează un dosar privind schimbul de terenuri între municipalitate şi un teren situat în zona I.C. Brătianu din Iaşi.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că audierea viceprimarului Iaşiului are legătură cu dosarul în care este implicat dezvoltatorul imobiliar Cristin Zămosteanu.

Tot luni, la sediul DIICOT Iaşi, au fost audiaţi mai mulţi consilieri ai Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Local Iaşi.

În urmă cu două săptămâni, omul de afaceri ieşean Cristin Zămosteanu, care activează în sectorul imobiliarelor, împreună cu doi dintre angajaţii săi, Aura Pârvu şi Ovidiu Creţu, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, ancheta fiind derulată de către procurorii DIICOT Iaşi.

Surse din rândul anchetatorilor afirmă că prejudiciul adus statului în urma operaţiunilor derulate de cele trei persoane s-ar ridica la 12 milioane de euro.

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Iaşi au făcut 40 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare, folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *