Mihai Constantinescu, în moarte cerebrală după a treilea stop cardio-respirator. Este posibil să fie deconectat de la aparate

Cântăreţul Mihai Constantinescu (73 ani) a făcut un al treilea stop cardio-respirator și se află în moarte crebrală. Medicii nu exclud deconectarea sa de la aparate, lucru refuzat, deocamdată, de familie.

Artistul a ajuns, luni seara, la Spitalul Floreasca, în stop cardio-respirator, a fostresuscitat 10 minute și dus la Terapie Intensivă. Acolo, în ciuda medicației și monitorizării, Mihai Constantinescu a mai suferit două stopuri cardiorespiratorii. În urma ultimului a intrat în moarte cerebrală  și, cel mai probabil, va fi deconectat de la aparate.

Moartea cerebrală este un proces ireversibil datorită absenţei circulaţiei cerebrale, urmată de procese ireversibile de necrozare a neuronilor. În mod normal, după ce s-a pus diagnosticul de moarte cerebrală, tratamentul şi terapia artificială pentru menţinerea bătăilor cordului nu au sens decât în cazul în care decedatul devine donator de organe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *