Mihai Tudose, despre cererile UDMR: Să cânte sub duş ce vor, dar afară e România

Fostul premier Mihai Tudose a criticat duminică ultimele solicitări ale UDMR, că „valoarea de întrebuinţare” a Uniunii este dată de ponderea în Parlament, care este mare dacă românii nu vin la vot. „Fiecare e liber să cânte sub duş, acasă, ce vrea el, dar în afara locuinţei e România”, transmite el.

„Şi a fost Congresul UDMR…. Şi au stabilit că le trebuie imn şi că imnul Ungariei e bun. Şi că nici cu drapelul nu prea e bine. Şi că drapelul Ungariei ar fi satisfăcător. Până aici nimic nou, şi în fond, fiecare e liber să cânte sub duş, acasă, ce vrea el. Şi să aibă pe pereţii dormitorului ce culori vrea. Dar în afara locuinţei, ţara aceasta unde trăiesc ei, etnicii maghiari, este România!! Imnul este al României. Drapelul este al României. Atât. Pentru restul , privind Drapelul şi Imnul avem legi care trebuie respectate. Şi aplicate”, a scris pe Facebook Mihai Tudose, citat de Mediafax.

El mai spune că ponderea UDMR în Parlament poate fi mai mică dacă românii se prezintă la vot.

„Dar au lansat la acelaşi Congres şi un nou concept, acela de , cu o Transilvanie din ce în ce mai … Aici nu mai e despre ce cântă la duş … Este despre România! Despre România noastră… Fiindcă au vorbit de pragmatism… Valoarea de întrebuinţare a UDMR este dată de ponderea în parlament. Aceasta este mare dacă românii nu vin la vot. Hai să-i şi să fim pragmatici! Să fim Pro România şi să ieşim la vot”, conchide fostul premier.

Congresul UDMR a adoptat, sâmbătă, cu unanimitate de voturi că steagul roşu, alb şi verde este simbol naţional propriu al comunităţii maghiare din România, alături de steagul Ţinutului Secuiesc, de imnul Ungariei şi de imnul Ţinutului Secuiesc

Relaţia majoritate – minoritate din România trebuie să fie soluţionată pe termen lung, iar cheia este legalizarea autonomiei, care nu se îndreaptă împotriva nimănui, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *