Mihai Tudose explică de ce nu s-a întâlnit cu premierul Japoniei

 

Fostul premier PSD Mihai Tudose a explicat, marți seară, la TVR 1, de ce nu s-a întâlnit cu premierul Japoniei atunci când acest a făcut o vizită istorică în țara noastră. Tudose spune că ar fi solicitat partidului, în ianuarie 2018, să amâne ședința CEX, în care știa că va fi schimbat din funcția de premier, pentru a putea participa la întâlnirea cu premierul Japoniei, dar acest luru nu s-a intâmplat.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a făcut pe 16 ianuarie o vizită istorică în România, în condiţiile în care niciun şef al Executivului din Japonia nu făcuse o vizită oficială în ultimii 100 de ani în ţara noastră. Premierul nipon ar fi trebuit să se întâlnească cu premierul Mihai Tudose, dar acesta a demisionat după ședința CEX din 15 ianuarie. În lipsa premierului, japonezii au trimis la Guvern o delegație din care a lipsit premierul Shinzo Abe. Momentul a fost taxat inclusiv de presa internațională.

Tudose a declarat  că nu se putea întâlni cu premierul nipon în timp ce își „strângea ficusul”.

„Am transmis ‘Domnule, marti vine premierul Japoniei, ar fi bine ca CEX-ul asta’, ca era o poveste cu final previzibil, ‘hai sa fie miercuri sa vina omul ala, sa vorbim cu el, sa vina si el intr-o tara normala, cu premier. Daca a doua zi cand pleaca el, plec si eu, e in regula’. Nu domnule, facem luni, inainte. Pai cum naibii sa ma mai intalnesc cu el, sa vorbim ce? In timp ce eu strangeam ficusul sa ii spun ce o sa faca el cu mine? Dupa care tot cineva din comunicatori a rostogolit ca e un act dezagreabil, ca l-am lasat pe ala, saracul. Nu l-am lasat, nu m-am mai intalnit cu el ca nu mai eram premier atunci”, a spus Tudose la TVR 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *