Mihăilă, despre testarea personalului medical nevaccinat pe banii proprii: Preşedintele Colegiului Medicilor susţine această măsură

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri seară, la B1 TV, că 80 – 85 5 dintre medicii din Bucureşti sunt deja vaccinaţi, iar semnalele sunt bune din partea personalului medical în privinţa imunizării. Mihăilă a adăugat că preşedintele Colegiului Medicilor susţine testarea personalului medical pe banii proprii.

Ioana Mihailă a fost întrebată, vineri seară, la B 1 Tv, despre proiectul care vizează testatea personalului medical pe banii proprii şi a afirmat: ”Cu medicii cu care am discutat personal, semnalele pe care le-am primit sunt bune, dar s-ar putea să fie aşa şi pentru că a fost o discuţie personală. Preşedintele Colegiului Medicilor susţine această măsură Preşedintele Colegiului Medicilor susţine această măsură şi chiar l-am rugat să facă un chestionar printre membrii Colegiului Medicilor ca să vedem şi părerea lor”.
Ministrul Sănătăţii a mai declarat că numărul medicilor deja vaccinaţi este destul de mare.
”În paralel, am început o documentare a situaţiei vaccinărilor în rândul personalului medico-sanitar în unităţile spitaliceşti. Din datele parţiale, reiese că, cel puţin în Bucureşti, peste 80-85% din medici sunt vaccinaţi. Din personalul medicul sanitar, dacă luăm la nivel global, undeva la 58%, din datele parţiale, sunt vaccinaţi”, a mai  declarat Ioana Mihăilă.
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat, în 19 iunie, la Sibiu, că se ia în calcul impunerea testării periodice pentru personalul medical nevaccinat, iar costul testărilor să fie suportat de fiecare persoană în parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *