Miile de magistrați care tac în fața abuzurilor PSD-ALDE de frică să nu-și piardă avantajele materiale

Înființarea Secției pentru cercetarea infracțiunilor comise de procurori și judecători este, trebuie să recunoaștem, o lovitură de maestru a PSD fix în moalele capului oricărui magistrat care nu stă în genunchi în fața lor, iar inculparea lui Kovesi o dovedește cu prisosință.

Comisia Europeană, Comisia de la Veneția, GRECO, au urlat cât au putut că nu e democratic, că se încalcă libertatea magistraților, că nu se respectă statul magistraților. Cine să-i asculte? PSD? ALDE? UDMR? În loc să țină cont de avertismente, Dragnea și ai lui au scos la înaintare câteva cozi de topor din rândul judecătorilor – Lia Savonea, Gabriela Baltag, Dana Gârbovan, Alina Florea – care să susțină că totul e bine, că nu e nicio problemă. În rest, liniște. Miile de magistrați care se legau de porți pentru pensii și slarii prin 2009-2010, care intrau în greve spontane când se punea problema să li se taie din sporuri, care s-au auto-judecat ca să-și recupereze tăierile de salarii din timpul crizei, care și-au indexat singuri salariile prin decizii judecătorești date chiar de ei, au tăcut mâlc.

Exemplul Polonei ar fi trebuit să le arate că rezistența judecătorilor în fața atacului puterii va fi susținut de Europa și, până la urmă, vor avea câștig de cauză. Dar România nu e Polonia, iar judecătorii și procurorii noștri stau cu capul în pământ, mulțumiți că nu trebuie să muncească pentru zecile de mii de lei pe care le iau lunar și speriați că ar putea să-și piardă avantajele.

Cei puțini, foarte puțini, care nu au ales politica struțului vor fi executați, unul cîte unul, de Secția pentru cercetarea magistraților, de Inspecția Judiciară și de CSM, toate ajunse în mâna PSD.

Lașitatea lor însemnă, însă, sfârșitul statului de drept din România pentru că un stat cu o justiție aservită puterii este un stat distrus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *