Ministerul Public va învesti într-un soft care va transforma în scris declarația martorului, suspectului și inculpatului

Inspecția Judiciară și-a prezentat miercuri Raportul de activitate pe anul 2017, iar cu această ocazie, Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a anunțat că Ministerul Public va investi într-un soft care va transforma în scris ceea ce declară martorul, suspectul sau inculpatul.

„Doresc să vă asigur că prin investițiile pe care le facem în Ministerul Public inclusiv, vom avea un soft care va transforma în scris ceea ce relatează, declarația martorului, suspectului, inculpatului va fi transformată în scris și grefierul va pune doar punctele, din câte înțeleg. Nu se va modifica nimic. (…) Așa putem noi să ne gândim că trebuie să funcționeze o justiție a mileniului III și fără expresii de cartier care să împăneze o astfel de audiere”, a declarat Augustin Lazăr cu această ocazie.

Astfel, în discursul său, procurorul general s-a referit și la înregistrările apărute în spațiul public cu privire la activitatea unor procurori ai Direcției Naționale Anticorupție Ploiești, menționând că, dacă se va constata că sunt adevărate, nu a auzit în cariera sa profesională despre o „asemenea manieră primitivă de audiere”.

„Doresc să vă mai spun că un proiect foarte important al Ministerului Public este cel care privește respectarea drepturilor fundamentale. Suntem în Europa mileniului III. Dacă într-adevăr ar fi adevărat conținutul ideatic al înregistrării de la o anume unitate DNA, nu știm încă până nu vom vedea dacă este originală înregistrarea, dacă va fi adevărat, pot să spun că asemenea manieră primitivă de audiere și de discuție cu justițiabilul nu mi-a fost dat să aud în cariera profesională. (…)”

 Sursa foto: www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.