Ministerul Sănătăţii: O mie de doze de imunoglobulină pentru tratamentul imunodeficienţelor primare au ajuns în ţară

Import de imunoglobulină. Articol preluat de pe site-ul www.agerpres.ro

Compania Naţională “Unifarm” SA a informat Ministerul Sănătăţii că, în cursul zilei de luni, au intrat în ţară şi urmează să fie distribuite către spitale o mie de doze de imunoglobulină pentru tratamentul imunodeficienţelor primare, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de MS.

“Compania Naţională “Unifarm” SA a informat Ministerul Sănătăţii că în cursul acestei dimineţi au intrat în ţară şi urmează să fie distribuite către spitale un număr de o mie de doze de IGVena. De asemenea, în cursul acestei săptămâni, CN “Unifarm” SA a anunţat că va primi alte 600 de flacoane de INTRATECT. Ambele medicamente sunt utilizate pentru tratamentul imunodeficienţelor primare. De asemenea, pentru tratamentul imunodeficienţelor secundare, până la finalul acestei săptămâni vor mai fi achiziţionate 2.200 de flacoane de Pentaglobină”, precizează sursa citată.

Potrivit MS, discontinuităţile apărute anul trecut în aprovizionarea cu imunoglobulină, cauzate de retragerea de pe piaţă a unor producători care asigurau peste 80% din necesarul de produse, au determinat retragerea din lista C2 a medicamentelor cu probleme în aprovizionare.

Continuarea articolului la adresa www.agerpres.ro/sanatate/2018/02/05/ministerul-sanatatii-o-mie-de-doze-de-imunoglobulina-pentru-tratamentul-imunodeficientelor-primare-au-ajuns-in-tara–49562

SURSA: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *