Ministerul Sănătății pune frână rezidenților care vor să devină medici specialiști

Ministerul Sănătății cere rezidenților din ultimul an care doresc să devină specialiști într-o specialitate medicală să aibă 75% din pregătire într-un singur centru  universitar. Cerința este nouă și limitează accesul medicilor rezidenți să devină specialiști. Zeci de solicitanți care svoiau să se înscrie pentru examenul ce se va susține în octombrie-noiembrie au fost trimiși acasă pentru că nu îndeplineau cerința.

Pănă în primavara acestui an, medicii rezidenți susțineau examenul de specialitate într-unul dintre centerele universitare în care își desfășuraseră activitatea.  Rezidenții din ultimul an spun că este o practică parcurgerea anumitor module de pregătire în centre universitare diferite. De altfel, detașarea rezidenților este  aprobată chiar de către Ministerul Sănătății.
În România sunt centre universitare la Cluj, Oradea,Targu-Mures, Craiova, Brasov, Sibiu si București. Cei care doresc să devină specialiști au declarat, sub protecția anoniatului, pentru newsmaker.ro că măsura ar fi trebuit stabilită pentru cei care încep rezidențiatul acum, nu pentru cei care deja au terminat pregătirea după vechile reglementări.

Sursa foto: dcnews.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *