Ministerul Sănătății va sesiza Parchetul și Colegiului Medicilor în cazul copilului decedat într-un spital privat din București

Sorina Pintea a declarat, luni, referitor la cazul copilului care a murit în urma unei operații la un spital privat din Capitală, că DSP a trimis Corpul de Control pentru verificări, subliniind că există deja un raport preliminar. Pintea a spus că MS poate sesiza Parchetul și Colegiul Medicilor, scrie Mediafax.

„DSP, încă de dimineață, a trimis Corpul de Control acolo privind modul în care s-au respectat procedurile. Există un raport preliminar. Protocoalele și proceduri comune atât spitalelor publice, cât și spitalelor private. Nu există nicio diferență. Nu cunosc datele problemei, ce s-a întâmplat. Există un protocol operator, există un protocol postoperator. Sunt lucruri standard. Nu este o problemă generală. Nu putem generaliza. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat acolo. Am înțeles că părinții au chemat echipajele SMURD și ce am înțeles – că acest copil era în Terapie Intensivă și era intubat când au ajuns echipajele SMURD. (…) Ministerul Sănătății poate sesiza Parchetul și Colegiul Medicilor”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Verificările vin după ce un copil în vârstă de un an și 8 luni a murit în weekend la Sanador, un spital privat din Capitală, în urma unei operații de hernie inghinală.

Reprezentanții Spitalului Sanador au precizat că, fiind vorba de un deces din cauze neștiute, nu vor face declarații, însă echipajul SMURD a fost chemat de familie, nu de spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *