Ministerul Sănătății: Vaccinurile utilizate în România sunt sigure! E doar o campanie de manipulare…

 

 

 

Ministerul Sănătății se delimitează ferm de campania de dezinformare si manipulare referitoare la ineficiența și riscurile vaccinării, apărută în spațiul public, pe rețelele de socializare sau prin materiale tipărite, distribuite în zone aglomerate sau în cutiile poștale.

Facem mențiunea că autorii campaniei inițiate împotriva vaccinării utilizează fără  aprobarea Ministerului Sănătății sau al partenerilor săi identitatea vizuală a campaniei precum însemnele oficiale ale instituțiilor partenere, iar materialele conțin informații false care pot induce în eroare părinții și pot pune în pericol sănătatea populației.

 “Condamn gestul iresponsabil al celor care recurg la astfel de modalități  iresponsabile de dezinformare, cu consecințe grave pentru sănătatea populației. Am însă, convingerea că populația nu poate fi păcălită cu astfel de tertipuri și voi continua să fac tot ce îmi stă în putere pentru ca parinții să fie informați corect  astfel încât să ia cea mai bună decizie, de a-și vaccina copiii și de a le asigura astfel o viață sănătoasă. Vom face demersurile legale necesare pentru ca cei reponsabili să răspundă pentru faptele lor, ce pun în pericol sănătatea publică”,  a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

 

Reacția ministerului a venit după ce deputatul Pro România Gabriela Podașcă a semnalat un caz foarte grav care se petrece de câteva zile în București, unde cetățenii primesc în cutiile poștale materiale împotriva vaccinării în care sunt folosite în mod fraudulos însemnele oficiale ale Ministerului Sănătății și ale unor organizații internaționale de prestigiu precum World Health Organization sau UNICEF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *