Ministrul Apărării pentru că, la ordinul lui Dragnea, aruncă Armata în haos și jocuri politice

Gabriel Leș, ministrul Apărării, poate primul din istoria instituției care nu are nici măcar stagiul militar, a reușit performanța de a arunca Armata într-un adevărat haos și de a implica o instituție strict militară, Statul Major, în jocuri politice.

La ordinul lui Dragnea, Leș, numit ministru al apărării în în locul lui Fifor după ce stătuse pe bară, la ordinul aceluiași Dragnea, după un mandat de doar 6 luni în fruntea MApN, 5 ianuarie 2017 – 29 iunie 2017, în Cabinetul Mihai Tudose, a decis să atace în contencios administrativ decretul președintelui Iohannis de prelungire cu un an a mandatului generalului Nicolae Ciucă de șef al Statului Major General. În urma acestei acțiuni, decretul va fi suspendat ceea ce înseamnă că pentru o perioadă Armata nu va avea un șef, situație fără precedent .

Miza, după cum a explicat Victor Ponta, sunt contractele de miliarde de euro de achiziție de armament pe care Dragnea vrea să le negocieze în beneficiul personal. Nu trebuie uitat că Dragnea, împreună cu Grindeanu, au fost în vizită în SUA la ceremonia de inaugurare a mandatului lui Trump la invitația lui Eliot Broidy. Ulterior, Romarm a semnat un contract cu firma Circinus deținută de Elliot Broidy. Conform unei declarații a lui Dragnea, DNA ar efectua cercetări în legătură cu acest caz.

Sursa foto: b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *