Ministrul Culturii pentru că pur și simplu este incult

Romînia pare pur și simplu bestemată să aibă la conducere doar exemple negative. Cum poți avea pretenția de un elev să vorbească corect limba română când premierul și/sau ministrul Culturii abia reușesc să spună o propoziție simplă fără să o dea în bară.

Dacă Dăncilă nu face act de titlurile universitare, ministrul Culturii, Daniel Breaz, ține să spună de câte ori are ocazia că este profesor, om de cultură. În aceste condiții, exprimarea bolovănoasă, incorectă, este deja ceva îngrijorător ținând cont că, probabil, a comis asemenea greșeli și în fașa elevilor.

Marți, de ziua Culturii Naționale, Breaz a comis o nouă greșeală, de fapt aceeași ca și luni. „Excelența voastră, domnule președinte al Academiei Române, Preafericirea Voastră Părinte Patriarh Daniel, doamnelor și domnilor, dragi colegi, dragi invitați, dragi elevi, dragi studenți, pentru mine este o onoare să mă aflu astăzi aici, în acest loc minunat unde de-a lungul timpului s-au desfășurat extrem de multe evenimente culturale și nu numai. Ceea ce spunea în introducerea care a făcut-o (corect este „pe care a făcut-o”, n.r.) domnul președinte al Academiei o să vorbesc și o să încerc să exprim câteva lucruri legate de cultura națională, valori, permanențe, perspective, în context european”, și-a început ministrul Culturii discursul susținut la Ateneu.

E jignitor să ai un asemenea ministru al Culturii pe lista pe care se regăsesc și Bolintineanu, Rosetti, Brăianu, Gusti, Maiorescu, Haret, Duca, Cantacuziono, Goga, Iorga…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.