Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, se încurcă în MINCIUNI și ceartă autoritățile din Grecia!

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a declarat că este surprinsă neplăcut de faptul că în primul transport de pe insula Samothrakis din Grecia, unde turiștii au rămas blocați, nu a fost inclus niciun român. Șeful diplomației române că acest lucru riscă să le lase românilor un gust amar și să nu mai meargă în vacanță în Grecia.

Mănescu a spus că până la această oră 200 de români și 45 de autoturisme au fost transferați de pe insula Samothrakis și că demersurile continuă. Feribotul „SAOS II” care făcea legătura între insula Samothraki și orașul Alexandroupolis din Grecia continentală s-a defectat săptămâna trecută, iar nava trimisă să suplinească lipsa feribotului s-a stricat și ea.

„Mi-am aratat surprinderea si nu am putut sa imi ascund dezamagirea ca la prima cursa nu a fost niciun pasager roman la bord. Au fost probabil neintelegeri de limba sau au fost probabil depasiti de situatie cei care au gestionat acesta criza pe insula. Sper ca de acum incolo, daca se mai intampla, Grecia sa traga concluzii. Nu ne-am dori ca turistii romani sa ramana cu un un gust amar si sa nu mai calatoreasca in Grecia”, a zis Mănescu.

Deși turiștii reclamă că nimeni nu i-a băgat în seamă, Mănescu minte că ar fi fost în permanență consulul la fața locului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *