Ministrul Educaţiei pregăteşte o nouă REVOLUŢIE în învăţământ. Modificări SEMNIFICATIVE pentru elevii de liceu

Ministerul Educaţiei vrea ca elevii de liceu − profilul Real − să studieze Educaţie artistică, în loc de Fizică, iar în loc de a doua limbă străină, Animaţie. După ce a încetăţenit manualul unic, ministrul Educatiei, Liviu Pop, mai pregăteşte o revoluţie în domeniul învăţământului. De această dată este vorba de sectorul liceal căruia i se pregătesc modificări substanţiale.

Consultarea proiectelor rezervă însă surprize. Mai exact, mai marii de la Educaţie vor să elimine − la profil real − o oră de Fizică, deşi aceasta este materie de Bac. Aceeaşi soartă ar urma să o aibă şi TIC (Tehnologia Informaţiei şi Comunicării).

La clasa a XI-a, profil Real, specializarea Matematică-Informatică, a doua limbă modernă nu va mai fi prinsă în trunchiul comun, apărând posibilitatea alegerii între o oră şi trei ore de discipline opţionale. Acelasi lucru se întâmplă şi la clasa a XII-a, potrivit adevarul.ro.

 În schimb, elevii vor face Educaţia vizuală, la clasele a IX-a şi a X-a, respectiv Educaţie artistică la clasele a XI-a şi a XII-a. Se introduc orele de Consiliere şi Opţionale la care elevii vor putea studia Biologie marină/Ecosisteme marine, Geologie, Apa şi viaţa sau Animaţie.

SURSA: STIRIPESURSE.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *