Ministrul Energiei, după surparea din mina Lupeni: Până la sfarsitul anului o inchidem definitiv

 

 

 

Ministrul Energiei, Anton Anton, a precizat miercuri că a renotificat Comisia Europeană şi aceasta a avizat programul de închiderea a minei Lupeni. Potrivit acestuia, pana la sfarsitul anului mina va fi inchisa, iar extractia carbunelui va fi oprita definitiv, se arata in comunicatul de presa al ministerului Energiei.

Ministerul Energiei a facut o evaluare a starii tehnice a minei Lupeni dar şi a dificultăţilor economice de acolo si a  renotificat Comisia Europeană iar aceasta a avizat programul de închiderea a minei Lupeni. Prin urmare, pana la sfarsitul anului, activitatea de extractie carbune, la Lupeni, va fi oprita definitiv, pentru ca, pana in 2024,  să fie realizate lucrările de ecologizare şi închidere a acestei mine, iar conform legii minelor sunt asigurate toate sumele necesare pentru întregul proces”, anunţă ministerul.

Miercuri dimineaţa, tavanul unei galerii din mina Lupeni s-a surpat, iar doi mineri au fost prinşi în subteran, la cota 40. Mai multi salvatori au intervenit pentru a-i scoate de sub pamant.

In urma accidentului, ministrul Energiei Anton Anton a decis trimiterea Corpului de Control la Complexul Energetic Hunedoara, exploatarea minieră Lupeni, pentru a verifica împrejurările în care s-au petrecut evenimentele.

„Decizia a fost luată în cadrul întâlnirii convocate de ministrul Energiei Anton Anton imediat după producerea surpării din mina Lupeni, în care au fost prinşi doi mineri care dirijau presiunea din subteran. Unul dintre aceştia a fost scos la scurt timp la suprafaţa minei conştient şi cu semne vitale stabile, celălalt miner fiind supus în acest moment procedurilor medicale de prim ajutor”, anunţă ministerul.

Totodată, la mina Lupeni s-au deplasat şi inspectorii de protecţie a muncii din cadrul Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara.

Sursa foto: hunedoaralibera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *