Ministrul Energiei și-a propus ceva nemaivăzut: ‘Vrem să acumulăm energie electrică în depozitele de gaze’

Ministrul Energiei, Anton Anton, a anunțat, în timpul audierilor pentru bugetul Ministerului Energiei din cadrul comisiilor reunite de buget-finanţe din Parlament, că intenţionează să dezvolte un proiect, unic în lume, de acumulare de energie electrică în depozitele de gaze.

„Vrem să accesăm un program european prin care să introducem în România o idee care n-a mai fost introdusă în lumea asta – sau poate c-o fi fost făcută dar nu ştiu eu – şi anume să acumulăm energie electrică în depozite de gaze. Adică, centrala de la Craiova o retehnologizăm, alături de centrala aia la 3 kilometri există un depozit, la Gherceşti, iar în depozitul respectiv depozit introducem gaze atunci când avem exces de energie electrică de la eoliene, pentru că noi în România nu avem niciun fel de sistem de acumulare a energiei electrice. În Europa sunt 345 de sisteme de acumulare hidro, şi noi n-avem niciunul în România. Austria mai construieşte 5 acum”, a afirmat ministrul Energiei, potrivit agerpres.ro.

Comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament au avizat favorabil, bugetul pentru 2019 al Ministerului Energiei, cu 18 voturi pentru şi 12 voturi împotrivă.

Potrivit proiectului de buget, Ministerul Energiei este finanţat în proporţie de 28,05% de la bugetul de stat şi din surse proprii în proporţie de 71,95%.

Ministerul Energiei ar urma să primească de la bugetul de stat 259,024 milioane de lei credite bugetare, în scădere cu 9,87% faţă de execuţia preliminată a anului precedent. Totodată, sunt prevăzute şi credite de angajament de 259,024 de milioane de lei, cu 17,3% mai mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.