Ministrul israelian al Apărării cere intervenţia serviciilor secrete după scurgerile de informaţii din Guvern

Ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, a cerut vineri intervenţia serviciilor secrete pentru a opri scurgerile de informaţii guvernamentale după difuzarea unor date confidenţiale privind riscurile izbucnirii de violenţe în Cisiordania ocupată, relatează AFP.

Lieberman i-a cerut pe Twitter premierului Benjamin Netanyahu să activeze Shin Beth (serviciul israelian de securitate internă) pentru a opri scurgerile de informaţii provenind de la cabinetul de securitate, forum însărcinat cu problemele cele mai sensibile din jurul şefului guvernului.

Aceste scurgeri de informaţii provenite de la cabinetul de securitate, ale cărui schimburi de informaţii ar trebui să rămână secrete, reprezintă o sursă permanentă de tensiuni şi speculaţii cu privire la instigatorii lor.

Lieberman a afirmat însă că o „linie roşie” a fost încălcată atunci când televiziunea israeliană a dezvăluit joi seara declaraţii care ar fi aparţinut şefului Statului Major, Gadi Eisenkot.

Generalul Eisenkot a avertizat cabinetul de securitate israelian că teritoriile palestiniene, inclusiv Cisiordania ocupată de armata israeliană, ar putea fi cuprinse în curând de noi tensiuni, potrivit ştirilor difuzate joi seara pe canale de televiziune israeliene.privind Cisiordania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *