Ministrul Justiţie, declaraţii BOMBĂ: În ultimii ani fenomentul infracţional a crescut, iar capacitatea de rispostă a statului a scăzut!

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, astăzi, referitor la faptul că dosarul Caracal a fost trimis procurorului general pentru confirmare, că ministrul Justiției nu trebuie să se amestece în soluționarea vreunui dosar, adăugând însă că în ultimii ani fenomenul infracțional a crescut, iar capacitatea statului de a răspunde a scăzut.

„Este exact ce nu trebuie sa faca un ministru al Justiției. Să nu se amestece în soluționarea unui dosar. Este de datoria si de capacitatea legala a procurorului de a da solutiile. Ce pot sa spun de starea de infractionalitate si de aplicare a legii este ca in ultimii ani, constat cu ingrijorare, ca fenomentul infractional a crescut, iar capacitatea de risposta a statului a scazut. Cazul Tandarei este tiparul care nu si-a gasit solutionarea cum ar fi trebuit. Asta s-a intamplat din cauza schimbarilor legii si loviturilor date sistemului judiciar”, a declarat Catalin Predoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *