Ministrul Justiţiei a RĂFUFNIT după ce o persoană a fost condamnată cu executare pentru o pungă de cafea: Discrepanţe revoltătoare!

Ministrul Justiției Stelian Ion a comentat cazul bărbatului de 62 de ani din Roman, condamnat la nouă luni de închisoare pentru furtul unui pachet de cafea, precizând că genul acesta de discrepanțe sunt revoltătoare și scad din credibilitatea justiției. El a afirmat că nu comentează cazuri particulare, însă e nevoie ca instanțele să ia măsuri.

„În calitate de avocat, m-am ferit să pun verdicte pe chestiuni pe care nu le am în față. Aș vrea să vorbim despre fenomene, nu despre cazuri particulare. Putem vorbi de cazuri care se întâmplă. (…) Este foarte important ca orice pedeapsă să fie proporțională cu gravitatea faptei. Altfel apar aceste extreme. Sunt convins că spețe de felul acesta nu sunt singulare. Cazul acesta nu-l voi comenta. Munca în folosul comunității este prezentată ca soluție de avocați. Genul acesta de discrepanțe sunt revoltătoare și scad din credibilitatea justiției. Tot justiția este cea care trebuie să ia măsuri. Vrem să existe mecanisme de reglaj pentru ca derapajele de felul celor prezentate de dumneavoastră să nu mai apară”, a spus Stelian Ion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *