Ministrul Justiţiei a răsuflat uşurat că a scăpat de la şefia CSM de protectoarea penalilor PSD: Aștept de la noua conducere să privim altfel obiectivele MCV

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, înainte de a intra la ședința CSM unde se va alege noua conducere, că se așteaptă de la această instituție să ia foarte în serios raportul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV).

„Nu este prima dată. Și în urmă cu 10 ani – 11 au fost poziții critice. Apoi CSM și-a revenit. Acum iată, am avut un raport care a marcat critici. Aștept de la noua conducere și de la toți membrii să privim altfel obiectivele MCV și să luăm în serios ce este de rezolvat, problemele care țin de resursele umane, de specializare, de integritate, de transparență. Toate trebuioe luate în calcul. Dacă realizăm aceste obiective în anul care vine, fără îndoială, raportul va suna altfel la anul”, a spus Cătălin Predoiu.

Consiliul Superior al Magistraturii își desemnează, la plenul de marți, noua conducere pentru anul 2020, ședința fiind programată pentru ora 11.00. În aceeași zi va fi dezbătut și raportul de activitate al CSM pentru 2019, la care a fost invitat și președintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *