Ministrul Justiției, Acuzat De Cinism

Sindicaliștii din Penitenciare îl acuză de dezinformare prin omisiune pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, în cazul morții judecătorului Stan Mustață. Ministrul Justiției a declarat ieri că a cerut controale la Penitenciarele Jilava, Rahova si Giurgiu ca urmare a decesul deținutului Stan Mustață, deși acestea se declanșează, din oficiu, de către Parchet la orice deces al unei persoane custodiate, indiferent de motivele morții.

„O reacție extrem de nepotrivită, având în vedere că acesta cunoștea informații de natură a clarifica circumstanțele decesului, un aspect important fiind cel referitor la conexiunea eronată făcută între transferul deținutului și decesul care a avut loc o lună mai târziu, pe fondul unor afecțiuni cronice”, spun sindicaliștii din Penitenciare.

Fostul judecător Stan Mustață a decedat miercuri seară, în jurul orei 22.15, la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului de Nefrologie Carol Davila, în dimineața zilei următoare ministrul Toader fiind informat în amănunt de către Administrația Națională a Penitenciarelor referitor la acest eveniment.

„Considerăm așadar că ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu și-a respectat obligația de informare corectă a publicului și a încercat să se scoată în mod cinic din ecuația responsabilității pentru eventualele nereguli și probleme de sistem, una fiind chiar măsura recentă a acestuia de a reorganiza Serviciul medical din penitenciare într-unul de supraveghere medicală în pofida opoziției exprimate de către specialiști”, conchid reprezentanții Federației Sindicatelor din Penitenciare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *