Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, invită asociaţiile de magistraţi la discuţii pe tema procurorilor-şefi!

Ministerul Justiției, Cătălin Predoiu, a transmis că a luat act de apelul public emis astăzi de asociațiile Forumul Judecătorilor și Inițiativa pentru Justiție, pe care îl va trata cu seriozitate şi deschidere spre dialog, în interesul Justiției.

În acest sens, Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, va adresa conducerii celor două asociații, în cel mai scurt timp, o invitație la dialog pe temele semnalate în Apel, dar și pe alte subiecte care țin de buna funcționare a Justiției.

Ministerul Justiției își reafirmă politica de deschidere și dialog transparent cu toate asociațiile profesionale ale magistraților din sistemul judiciar, precum și cu celelalte instituții din domeniul justiției, a transmis Predoiu prin intermediul unui comunicat de presă.

Asociația Forumul Judecătorilor și Asociația Inițiativa pentru Justiție îi cer ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, să nu declanșeze procedura de numire a șefilor marilor parchete, înainte de a modifica legislația în acord cu recomandărilor Comisiei Europene și Comisiei de la Veneția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *