Ministrul Justiției, DISPERAT. Încă doi procurori de care Toader nu știa cum să scape s-au înscris în cursa pentru șefia Parchetului General!

Încă doi candidați în cursa pentru șefia parchetului General ! Procurorul Daniel Horodniceanu, fostul șef al DIICOT, cel pe care ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu l-a mai vrut pentru un mandat își încearcă norocul la Parchetul General. El și-a depus candidatura pe ultima sută de metri, astăzi fiind ultima zii în care se mai fac înscrieri. Ultima înscrisă a fost însă Gabriela Scutea, fosta adjunctă a Laurei Codruța Kovesi pe când aceasta era procuror general. Până acum sunt patru candidați, iar mâine Toader va anunța dacă aceștia îndeplinesc condițiile. Procurorul Gabriela Scutea, care a fost adjunctul Laurei Codruta Kovesi, in vremea cand aceasta din urma era procuror general, și-a încercat norocul și anul trecut la șefia DNA, însă Toader nu a dorit-o.

Dupa Parchetul General (2006-2013), Gabriela Scutea a fost, in perioada 2013-2016, inalt reprezentant a Ministerului Justitiei pentru relatia cu Comisia Europeana pe aspectele referitoare la indeplinirea conditionalitatilor stabilite in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) privind reforma sistemului judiciar si lupta anticoruptie. Din aceasta pozitie a ajuns, in ianuarie 2016, adjuncta Ralucai Pruna la Ministerul Justitiei. In prezent, Scutea este prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *