Ministrul Justiţiei Face Cărări De la Guvern La Parlament

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a întâlnit, la Parlament, cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la scurt timp după ce a avut o întâlnire la Guvern cu premierul Viorica Dăncilă. Tudorel Toader a făcut aceste vizite exact în ziua în care se vorbeşte tot mai intens de o Ordonanţă de Urgenţă privind amnistia şi graţierea. Tudorel Toater şi Călin Popescu Tăriceanu nu au dorit să facă niciun fel de declaraţii legate de discuţiile pe care le-au avut.

Înainte de această întâlnire şi liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut o scurtă întâlnire cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Întâlnirea vine în contextul în care Comisia de la Veneţia a atras atenţia liderilor de la Bucureşti că modificările la Legile Justiţiei au menirea de a îndepărta ţara noastră de noţiunea de stat de drept. Raportul Comisiei de la Veneţia este unul intermediar, urmând ca în octombrie să se redacteze forma finală.

Dragnea şi Tăriceanu s-ar fi pus de acord şi cu o formă de răspuns către Comisia de la Veneţia, dar probabil au avut discuţii şi pe marginea iminentei Ordonaţe de Guvern privind graţierea ţi amnistia. Conform unor surse, mâine în şedinţa de Guvern s-ar lua în calcul adoptarea actului normativ. Documentul este foarte dorit de Liviu Dragnea, dar se pare că de această dată premierul Viorica Dăncilă se opune. Nici liderii ALDE nu sunt foarte încântaţi de idee, iar Ordonaţa ar trebui semnată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *