Ministrul Justiției, La Un Pas De Suspendare!

Parchetul General face verificări cu privire la calitatea de notar a ministrului Justiției, Tudorel Toader ! În acest sens, procurorii au descgis un dosar penal și au început cercetările in rem pe data de 7 septembrie, după ce anterior pe 6 septembrie au fost sesizați cu o plângere.

Anchetatorii fac verificări pentru un posibil abuz în serviciu având în vedere că Toader s-a făcut practic singur notar fără să susțină vreun examen.

Mai exact, la sfârșitul lunii iulie a intrat în vigoare modificarea Legii CCR prin care foștii judecători ai Curții Constituționale pot devenit notari sau avocați fără a da un examen cum era până în prezent. Ulterior intrării în vigoare a modificărilor, Toader a făcut o solicitare către Uniunea Notarilor din România pentru a se face notar la Iași după ce va părăsi Ministerul Justiției. Solicitarea trebuie contrasemnată și de Ministerul Justiției, astfel că n-a fost o problemă pentru Toader.

Astfel că, în curând Tudoarel Toader ar putea fi citat la Parchet pentru audieri. El nu poate fi urmărit penal fără un aviz prealabil de la președintele Klaus Iohannis, având în vedere că nu este parlamentar. Dacă procurorii vor face o astfel de solicitare și vor obține aviz de la Iohannis, Toader va fi suspendat din funcție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *